המטבח שלכם הוא אחד החללים המרכזיים בבית, ומן הסתם השקעתם לא מעט בבנייה ובעיצוב שלו. חשוב מאוד לשמור על שגרה מסודרת לתחזוקת המטבח, אחרת הוא יתבלה מהר ויאבד מהיופי שלו. אז מה כוללת תחזוקה נכונה של מטבח? מה צריך לנקות מדי ערב בסופו של יום? מה יש לנקות אחת לשבוע ומהם הדברים שיש לנקות ולתחזק לעיתים רחוקות יותר? בואו נפתח את זה…
מה צריך לנקות מדי יום?
המטבח הוא אחד החללים השימושיים בבית. אתם מבשלים ואוכלים בו מדי יום, ולכן יש בו דברים שדורשים ניקוי ברמה היומיומית. ניקיון יומיומי מאפשר לשמור על המטבח נקי ומוכן לשימוש בני הבית. ניקיון כזה כולל:
- שטיפת כלי אוכל וכלי מטבח: מכיוון שכלי אוכל כמו סכו"ם או כפות הגשה, הם משהו שנמצא בשימוש יומיומי – צריך גם לשטוף אותם מדי יום. השטיפה מונעת הצטברות של כתמים. כדאי להקפיד גם לשטוף סירים, צלחות ותבניות מיד בתום השימוש.
- ניקוי קל של משטח העבודה: מטלית עם קצת מים חמימים וסבון ישאירו משטח עבודה נקי. זה נכון לכל סוגי המשטחים, גם אם יש לכם מטבח בצבע סהרה עדין.
- סילוק שאריות מהכיור: כדאי לנקות את הכיור משאריות אוכל כדי שלא יידבקו לדפנות.
תחזוקה על בסיס שבועי
יש משימות בתהליך תחזוקת המטבח שאפשר לעשות פעם בשבוע. המטלות האלה כרוכות בהשקעת זמן רבה יותר, אבל הן תשמורנה על המטבח שלכם מבריק ושימושי לאורך שנים.
- ניקוי עמוק של משטח העבודה: בשביל ניקוי יסודי של השיש ומשטחי העבודה, צריך להשתמש בחומר שמותאם לסוג המשטח שיש לכם. אם יש לכם מטבח כפרי עם משטח שיש גדול, אפשר לנקות אותו עם מברשת רכה וסבון.
- ניקוי של מדיח הכלים: בהרבה בתים המדיח עובד שעות רבות. כדי לנקות מדיח כלים יש לעקוב אחרי הוראות היצרן. מומלץ לעשות זאת פעם בשבוע כדי למנוע הצטברות של לכלוך ואבנית.
משימות לניקיון עמוק יותר של המטבח
אם אתם רוצים לערוך ניקוי יסודי ועמוק של המטבח שלכם, הנה כמה משימות שתוכלו לבצע, והכן תעזורנה לכם לשמור על המטבח מצוחצח לאורך זמן.
- ניקוי ארונות המטבח מבפנים: גם ארונות מטבח לאחסון כלים יכולים להתלכלך. כדי לנקות אותם צריך להוציא את כל הכלים, לנקות עם סמרטוט לח שנטבל במעט מים ומעט סבון, וכמובן לייבש כדי למנוע עובש.
- ניקוי של קולט אדים: גם אם יש לכם מטבח שחור עם קולט אדים שחור שלא רואים עליו כתמים, מדובר במוצר שיש לנקות אחת לכמה זמן. מומלץ לעקוב אחר הוראות היצרן.
וטיפ לסיום: איך להימנע מסתימות בכיור?
סתימה בכיור היא אירוע לא נעים שכולנו רוצים להימנע ממנו. אז מה אפשר לעשות כדי למנוע סתימות בכיור?
- ניקוי קבוע משאריות אוכל: מומלץ לפנות את שאריות האוכל מהכיור אחרי כל שטיפת כלים. ככל שתקפידו על כך, יקטן הסיכוי ששאריות אוכל יסתמו את הצינורות שלכם. אחד הפתרונות לניקוי הזה הוא שימוש בטוחן אשפה בתוך הכיור.
- שימוש בסודה לשתייה וחומץ: אפשר לפזר על פתח הניקוז בכיור אבקת סודה לשתייה ומיד לאחר מכן לשפוך חומץ. התגובה הכימית תיצור נוזל שיטפטף בצינור ויעזור לנקות אותו משאריות ולכלוך. אפשר לעשות זאת אחת לשבוע.
לסיכום
כדי לשמור על מטבח נקי, נעים ומתוחזק, אפשר לחלק את המשימות למשימות יומיות, שבועיות, ומשימות לניקוי עמוק. הקפדה על המשימות האלה תעזור לשמור על המטבח שלכם נקי ושימושי לאורך שנים רבות.